استراتژی ضدتروریسم آمریکا ۲۰۲۶: بزرگ‌ترین تهدید علیه ایالات متحده در خاورمیانه، به‌طور مشخص از رژیم ایران ناشی می‌شود

اقدامات قاطع رئیس‌جمهور، مانند کشتن قاسم سلیمانی، عملیات «چکش نیمه‌شب» و «خشم حماسی» تا زمانی که رژیم در تهران دیگر تهدیدی برای ایالات متحده نباشد ادامه خواهد یافت

مانور نظامی در تهران و تصاویر جنگنده و هلیکوپتر-با استفاده از رویترز و سنتکام

درحالی که تنش‌ها بین تهران و واشینگتن ادامه دارد، در «راهبرد ضدتروریسم آمریکا ۲۰۲۶» که کاخ سفید آن را منتشر کرده است، رژیم ایران بزرگترین تهدید پیش‌روی آمریکا در خاورمیانه معرفی شده است. دونالد ترامپ در مقدمه این سند نوشته که«عملیات چکش نیمه‌شب» و «عملیات خشم حماسی» ضربات ویرانگری را به حامی شماره یک تروریسم دولتی در جهان، یعنی رژیم شوم در ایران، وارد کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود که آنها هرگز نتوانند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند.

در این سند آمده است، بزرگ‌ترین تهدید علیه ایالات متحده که از خاورمیانه ناشی می‌شود، به‌طور مشخص از رژیم ایران است؛ هم به‌صورت مستقیم در قالب توانایی‌های هسته‌ای و موشکی آن، و هم به‌صورت غیرمستقیم از طریق میلیاردها دلاری که این رژیم به نیروهای نیابتی تروریستی خود، از جمله حزب‌الله، منتقل می‌کند.

در این متن آمده است، اقدامات قاطع رئیس‌جمهور (آمریکا)، مانند حمله به «قاسم سلیمانی»، طراح تروریسم رژیم ایران، در دوره اول دولت ترامپ، «عملیات چکش نیمه‌شب» در سال گذشته علیه توان هسته‌ای ایران، و «عملیات خشم حماسی» علیه ظرفیت نظامی و جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران، تا زمانی که رژیم در تهران دیگر تهدیدی برای ایالات متحده نباشد ادامه خواهد یافت.

در این سند به تنگه هرمز نیز اشاره شده است: «به‌عنوان بخشی از راهبرد ضدتروریسم ما، با توجه به اینکه آزادی ناوبری دریایی برای اقتصاد ایالات متحده حیاتی است، ما اجازه نخواهیم داد گذرگاه‌های راهبردی مانند تنگه هرمز یا دریای سرخ توسط بازیگران غیردولتی یا دولتی به گروگان گرفته شوند. در یمن، در صورت به خطر افتادن کشتی‌های ما توسط حوثی‌ها، ما آماده‌ایم بار دیگر اقدام نظامی قاطع انجام دهیم.»

این سند می‌افزاید، در عین حال، ما تمرکز عملیات‌ تهاجمی، اطلاعاتی و سایبری خود را علیه نیروهای نیابتی تروریستی تحت حمایت رژیم ایران که علیه آمریکایی‌ها توطئه می‌کنند ادامه خواهیم داد، و علیه عوامل رژیم که برای انجام حملات علیه آمریکایی‌ها در خاک کشور، و همچنین علیه مخالفان ایرانی و اسرائیلی‌ها در کشور ما برنامه‌ریزی می‌کنند، اقدام قاطع انجام خواهیم داد.

در بخش دیگری از این سند آمده است، «تروریست‌های جهادی همچنان به طراحی توطئه علیه آمریکایی‌ها و کشتن آنان ادامه داده‌اند، تا حدی به‌دلیل سیاست‌های شکست‌خورده «جنگ‌های بی‌پایان» دولت‌های پیشین جمهوری‌خواه، تقویت رژیم‌های حامی تروریسم مانند ایران در دوره دولت‌های دموکرات، و همچنین عدم تمایل گذشته به مقابله مستقیم با ایدئولوژی‌های اسلام‌گرا. در نتیجه، اولویت دوم ما هدف قرار دادن و نابودی پنج گروه برتر تروریستی اسلام‌گراست که قصد و توانایی اجرای عملیات خارجی علیه ایالات متحده را دارند؛ در فهرست این گروه‌ها به نام‌های القاعده، داعش خراسان و اخوان‌المسلمین اشاره شده است.

در این سند آمده است: رئیس‌جمهور ترامپ می‌داند که همه گروه‌های جهادی مدرن، از القاعده تا داعش و حماس، می‌توانند ریشه‌های خود را به یک سازمان بازگردانند: «اخوان‌المسلمین». این سازمان ریشه تمام تروریسم اسلام‌گرای مدرن است که بر اساس هدف احیای خلافت اسلامی و کشتن یا به بردگی گرفتن غیرمسلمانان شکل گرفته است. به همین دلیل او اقدام تاریخی صدور یک فرمان اجرایی را انجام داد که در آن شاخه اصلی اخوان‌المسلمین در مصر، همراه با شاخه‌های اردن و لبنان، به‌عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی (FTO) اعلام شدند و قرار است به‌زودی موارد دیگری نیز اضافه شوند. با توجه به نقش کلیدی اخوان‌المسلمین در ترویج تروریسم مدرن، ما به تعیین شاخه‌های آن در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن به‌عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی ادامه خواهیم داد تا این سازمان در هر جا که فعالیت می‌کند سرکوب شود.

دونالد ترامپ در مقدمه «راهبرد ضدتروریسم آمریکا ۲۰۲۶» می‌نویسد، با بازگشت من به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، «چهار سال ضعف، شکست، تسلیم و تحقیر» پایان یافته و آمریکا دوباره سیاست «اول آمریکا» را در پیش گرفته است. او تاکید می‌کند دولتش بار دیگر بر نابودی تهدید تروریسم متمرکز شده و در همین چارچوب، «عملیات چکش نیمه‌شب» و «عملیات خشم حماسی» «ضربات ویرانگری» به «رژیم منحوس» ایران، که بزرگ‌ترین حامی دولتی تروریسم در جهان است، وارد کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود جمهوری اسلامی هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.
ترامپ همچنین می‌گوید دولتش جنگ غزه را پایان داده، آزادی همه گروگان‌های باقی‌مانده را تضمین کرده و روندی را آغاز کرده است که غزه دیگر «پناهگاه تروریسم و افراط‌گرایی» نباشد. او می‌گوید آمریکا دیگر اجازه نخواهد داد کارتل‌ها، جهادگرایان یا دولت‌های حامی آن‌ها علیه شهروندان آمریکایی بدون مجازات اقدام کنند.
در بخش دیگری از این مقدمه آمده است که دولت ترامپ کارتل‌های مواد مخدر را سازمان‌های تروریستی اعلام کرده و از ارتش آمریکا برای نابودی آن‌ها استفاده کرده است. او همچنین از بازداشت نیکلاس مادورو، دیکتاتور ونزوئلا، به‌عنوان نمونه‌ای از قدرت نیروهای مسلح آمریکا یاد می‌کند.
ترامپ در پایان تاکید می‌کند راهبرد جدید ضدتروریسم آمریکا بازگشتی به «عقل سلیم» و سیاست «صلح از طریق قدرت» است و هشدار می‌دهد: «اگر به آمریکایی‌ها آسیب بزنید یا قصد آسیب‌زدن داشته باشید، ما شما را پیدا می‌کنیم و خواهیم کشت.»